توصیه های لازم بعد از کامپوزیت

توصیه های لازم بعداز کامپوزیت

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان شامل چه مواردی می شود؟ ما در شرایطی زندگی می کنیم که زیبایی چهره در کنار لبخند زیبا اهمیت زیادی پیدا می کند. یکی از این زیبایی ها با دندان های زیبا و خوش رنگ نشان داده می شود. بر اساس مطالعات اخیر، افرادی که دندان های زیبا و مرتبی ندارند، اعتماد به نفس کمتری دارند. به همین دلیل است که به لطف علم دندانپزشکی، کامپوزیت های دندانی ساخته شد تا با استفاده از آن به دندان هایی زیبا و درخشنده دست پیدا کنیم. اما یک نکته بسیار مهم وجود دارد و آن توصیه های لازم بعد از کامپوزیت دندان است که در ادامه در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

کامپوزیت ونیر

توصیه های لازم بعد از کامپوزیت دندان

یکی از روش هایی که برای اصلاح طرح لبخند و سفید کردن دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد کامپوزیت ونیر می باشد که مراقبت از آن دارای اهمیت بسیار بالایی است. افرادی که کامپوزیت ونیر انجام می دهند نگرانی هایی در رابطه با جویدن خوراکی ها بعد از آن دارند، به این گونه افراد توصیه می شود تا جایی که ممکن است از جویدن مواد خوراکی سفت خود داری نمایند، لازم به ذکر است امکان اصلاح کامپوزیت ونیر در صورت لب پریدگی وجود دارد بنابر این نگرانی در این رابطه نداشته باشید. هر یک از روش های اصلاح طرح لبخند که امروزه برای زیبایی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد مراقبت های خاص خود را دارد که باید توسط فرد به خوبی صورت گیرد. توصیه هایی که باید بعد از کامپوزیت رعایت کنید :

1.هنگام گازگرفتن و جویدن مراقب باشید

اگر به‌‎تازگی دندان خود را پر کرد‌‎ه اید، برای جلوگیری از درد فک سعی کنید با آن غذا را نجوید. در زمانی‌که غذا می‌خورید، حتما دهان خود را ببندید تا از ورود هوای سرد به دهان جلوگیری کنید که می‌تواند باعث حساس شدن دندان‌های پرشده شود.

یادتان نرود که به مدت ۲ تا ۳ روز باید از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های سرد و گرم اجتناب کنید. توجه به این نکات اولیه بعد از کامپوزیت دندان می‌تواند شما را از مراجعه مداوم به دندانپزشکی خلاص کند.

2.از خوردن غذاهای سفت و چسبناک خودداری کنید

در ادامه توصیه های لازم بعد از کامپوزیت باید بدانید که زمانی‌که آب‎نبات، آجیل، ژله یا سایر غذاهای سفت و چسبناک را گاز می‌زنید، فشار زیادی به دندان‌های خود وارد می‌کنید. این غذاهای سفت می‌توانند به نواحی پرشده دندان آسیب بزنند و حتی باعث شکسته‌شدن کامپوزیت شوند. علاوه بر این، غذاهای شیرین و چسبناک می‌توانند با پرکردن فضاهای خالی دندان پرشده باعث پوسیدگی آن شوند. بنابراین، برای مراقبت بعد از پرکردن دندان لازم است که رژیم غذایی خود را اصلاح کنید.

3.عدم مصرف خوراکی های رنگی

در روزهای ابتدایی بعد از انجام کامپوزیت به هیچ وجه از نوشیدنی های رنگی مانند چای، قهوه و نوشابه استفاده نکنید، زیرا کامپوزیت در روزهای اول مستعد جذب موارد رنگی می باشد و مصرف این قبیل از مواد غذایی، باعث تغییر رنگ آن ها خواهد شد.

البته خودداری از این خوراکی ها به روزهای ابتدایی محدود نبوده و باید به طور کلی مصرف آن ها به حداقل برسد تا تغییر رنگ کمتری بر روی آنها ایجاد شود. همیشه به خاطر داشته باشید این دندان ها مستعد رنگ پذیری هستند و سریعاً باید بعد از مصرف مواد رنگی، آب بخورید و دندان ها را بشوئید تا ماندگاری رنگ و زیبایی آن ها افزایش پیدا کند.

توصیه لازم بعد از کامپوزیت

4.کشیدن نخ دندان 

توصیه می‌شود روزانه از نخ دندان برای حفظ و تمیز کردن لبه‌های روکش‌های بین دندان‌ها استفاده شود. نخ دندان معمولی از جنس نایلون موم دار، یک پاک کننده مؤثر است اما به دلیل ضخامت بیشتر موم ممکن است کشیدن آن بین اتصالات خیلی تنگ بین دندان‌ها مشکل باشد. در صورتی که کشیدن نخ دندان نایلونی بدون موم در بین دندان‌ها راحت‌تر است اما مستعد پاره شدن و خرد شدن می‌باشد. بهترین گزینه، نخ دندان پلی تترا فلورو اتیلن (PTFE) است، همان ماده‌ای که در پارچه Gore-Tex با تکنولوژی بالا استفاده می‌شود. این نخ به راحتی بین دندان‌های شما می‌چرخد ​​و نسبت به نخ معمولی نایلون کمتر خرد می‌شود.

تکنیک مناسب در استفاده از نخ دندان اهمیت دارد. نخ را فقط بین دندان‌ها به بالا و پایین نکشید، زیرا این کار نمی‌تواند سطوح پروگزیمال (جانبی) دندان‌های شما را به درستی تمیز کند. نخ را بین دندان‌های خود قرار دهید و به آرامی آن را به محل تماس هر دو دندان رد کنید. حالا نخ را به دور یک دندان پیچیده و به شکل C شکل دهید. با استفاده از حرکات ملایم و رو به پایین، روی کناره‌های دندان بکشید تا در زیر لثه‌ها برود، جایی که پلاک قابل مشاهده نیست. اکنون بدون اینکه نخ را از بین دندان‌های خود جدا کنید، نخ را به سمت دندان مجاور بکشید و روند را تکرار کنید. به یاد داشته باشید وقتی نخ را بین دندان‌های خود قرار می دهید، در واقع سطوح دو دندان مختلف را تمیز می‌کنید.

5.مسواک زدن منظم

مسواک زدن از مهمترین مراقبت های پس از کامپوزیت دندان محسوب می شود که در طول زمان کوتاه و چه در طولانی مدت می بایست این کار به طور دقیق و به واسطه مسواک مناسب و خمیر دندان مخصوص صورت بگیرد. مسواک زدن نباید با شتاب یا فشار زیاد باشد. شیوه مسواک زدن در دراز مدت به کیفیت و دوام کامپوزیت دندان کمک زیادی می کند.

مسواک زدن بعد از کامپوزیت

6.عدم مصرف نوشیدنی های الکلی بعد از کامپوزیت دندان

پس از کامپوزیت باید استفاده از نوشیدنی های الکلی را قطع کنید، زیرا الکل باعث آسیب به کامپوزیت ونیر پیوندی شده و سبب می شود کامپوزیت ضعیف و لکه پذیر گردد. حتی برخی از خمیردندان ها یا دهان شویه ها حاوی الکل هستند و می توانند برای دندان ها شما مضر باشند.

کلام آخر

در پایان باید بیان کرد که نوع و رنگ اکثر مواد کامپوزیتی متغیر می باشد و توصیه می شود برای استحکام بیشتر آن، از مناسب ترین مواد کامپوزیتی که توسط شرکت های معتبر دندان پزشکی تولید شده است استفاده گردد. همچنین باید توصیه های تجویز شده و مراقبت بعد از کامپوزیت دندان توسط پزشک را به خوبی رعایت کنید تا طول عمر کامپوزیت دندان افزایش پیدا کند.

همچنین بهتر است بدانید که استفاده از مواد کامپوزیتی کار آسانی نیست و احتیاج به مهارت جراح یا دندانپزشک زیبایی داشته تا بتواند بهترین و زیباترین لبخند را برای متقاضی ایجاد کند، نداشتن مهارت و دانش کافی برای این روش زیبایی تأثیر زیادی بر رسیدن به نتیجه ی مطلوب خواهد گذاشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *